12 Δεκεμβρίου 2013

Επιτέλους στολίζουμε! - Vol.1

Φέτος το χριστουγεννιάτικο στόλισμα άργησε αλλά ο υπήρχε λόγος σοβαρός και λέγεται μικρή ζωηρούλα και περίεργη αδερφούλα. Δεν τολμήσαμε να βάλουμε λαμπάκια, στρασάκια, μπαλάκια και όλα τα συνοδευτικά των Χριστουγέννων γιατί πολύ απλά δεν θα ζούσαν έως τα Χριστούγεννα. 

Αρχίσαμε λοιπόν και φέτος είπαμε να βάζουμε και λίγη "μαγεία - επιστήμη" στις δημιουργίες μας. Βρήκα λοιπόν αυτό και μου φάνηκε εύκολο και εντυπωσιακό. Ξεκινήσαμε λοιπόν με υλικά που πάντα έχουμε σ΄αυτό το σπίτι. Σύρμα πίπας, νερό και βόρακα. Αφού φτιάξαμε το σχήμα της χιονονιφάδας που θέλαμε με λευκό σύρμα πίπας, βάλαμε σε 0,5lt βρασμένου νερού 6 κουταλιές της σούπας βόρακα, ανακατέψαμε μέχρι να διαλυθεί και βυθίσαμε τη χιονονιφάδα μας ώστε να είναι όλη μέσα στο νερό και να μην ακουμπάει τα τοιχώματα του γυάλινου δοχείου μας.




Έμεινε στην κολυμπήθρα της όλη νύχτα και το πρωί....ταρατατζούμ! Πανέμορφοι, γυαλιστεροί κρύσταλλοι είχαν ακουμπήσει στο σύρμα πίπας και είχαν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή χιονονιφάδα. Το επόμενο βήμα είναι να τη στολίσουμε με κορδελίτσες, νήμα, κλωστές κτλ και να την κρεμάσουμε στα κλαδιά μας.


















Το νερό μπορείτε να το χρησιμοποιήστε ξανά για μια άλλη χιονονιφάδα. Οι κρύσταλλοι που έχουν σχηματιστεί στο δοχείο θα διαλυθούν ξανά και εσείς θα βάλετε λιγότερο βόρακα ή τον ίδιο και η νέα χιονιφάδα θα σχηματιστεί τότε σε λιγότερο από 2 ώρες. Γενικά, όσο πιο κορεσμένο το διάλυμα τόσο πιο γρήγορα σχηματίζονται οι κρύσταλλοι αλλά και τόσο πιο "μπουκωμένη" γίνεται η χιονονιφάδα. Επίσης, όπως λέει και το post, αν προσπαθήσετε  να χρωματίσετε το διάλυμα, δε θα χρωματιστεί και η χιονονιφάδα. Για να πετύχουμε χρωματιστό χιονάκι, βάλαμε χρώμα στο σύρμα πίπας. Έτσι, πήραμε μια κιτρινωπή και μια μωβούλα χιονονιφάδα.




Δοκιμάστε το και τα μικρά σας θα ξετρελαθούν! Συνέχεια με χαρτονάκια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου